Mekke Eğitim Vakfı

Aziz Kardeşlerim

Kullanıcı Değerlendirmesi: / 9
ZayıfEn iyi

Isparta Mekke Eğitim Vakfı, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimi geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza sevdirmek,  için Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur' an kurslarındaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla  kurulmuş ve kurulduğu günden bu güne kadar  Isparta içinde ve dışında Allah'a sonsuz şükürler olsun büyük teveccühe mahzar olmuş bulunmaktadır.

Vakfımız, öğrencilerimizin sadece hafızlıklarını tamamlatmakla kalmayıp, onların ihtiyaç duydukları Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi temel islami ilimleri öğrenmelerine de yardımcı olmaktadır. Yine hafızlığını tamamlamış bu öğrencilerimizin lise ve üniversite eğitimlerinde de onlara ihtiyaç duydukları her türlü desteği vererek ahlaklı, Milli ve Manevi değerlere bağlı  birer ilim ve fikir adamı olarak yetişmeleri için gerekli katkının sağlanmasına çalışmaktadır.

Bu maksatla, inşaatına başladığımız külliyemizin inşaatları devam etmekte;  cami, Kuran Kursu binası, kütüphane konferans salonu ve lojmanların tamamlanmasından sonra İslami ilimler ihtisas binamızın inşaatına da başlanacaktır.

Uzun zamandır ihtiyaç duyulan yatılı kız Kur'an Kursumuz da Pansiyon ve eğitim binası olarak tamamlanmış olup hizmetlerine devam etmektedir.

Şu anda kurslarımızda hafızlığa devam eden 200 erkek ve 150 kız öğrenci bulunmakta olup, hafızlığı tamamlamış 100 civarında öğrencimiz de lise, İmam-Hatip,  Üniversite ve çeşitli okullarda okumaktadır.

Kursumuz erkek hafız öğrencilerimizin Ramazan aylarında hatimle namaz kıldırma alışkanlığı kazanmalarına özel bir önem vermektedir.  20 yılı aşkındır Yurdumuzun çeşitli yerlerine elemanlar göndererek unutulmakta olan  bu güzel sünnetin yeniden ihyasına çalışmaktadır. Sevinerek söyleyebilirim ki Ülkemizde büyük bir hüsnü kabul gören bu hizmetimiz her yıl artarak devam etmekte, geçen sene 24 ilde 75 camiye ulaşmış bulunmaktadır. Ayrıca  üç aylarda, ezbere mukabele hizmetlerimiz de artarak devam etmektedir.

Değerli Kardeşlerim ;

Bu kutsal hizmeti daha yaygın hale getirebilmemiz için daha çok çalışmaya, bu da takdir buyrulacağı üzere, imkânlarımızın daha da arttırılmasına ve genişlemesine bağlıdır. Bu güne kadar devam eden  yardımlarınız  için sizlere gönülden teşekkür ediyor bu desteğinizin devamını diliyor,  saygılarımızı sunuyor ve yönetim kurulu olarak cenab-ı Hakkın rızasını kazanmanızı temenni ediyoruz.

Isparta Mekke Eğitim Vakfı

ISPARTA MEKKE EĞİTİM VAKFI